ReSubs logoReSubs
Гід

Як скасувати Dropbox

·Updated 12 лют. 2026 р.·9 min read

Скасуйте свій план Dropbox Plus, Professional або Essentials в Інтернеті, на iOS або Android. Повернутися до безкоштовного без втрати файлів.

Як скасувати Dropbox

Скасуйте підписку на Dropbox Plus, Professional або Essentials приблизно за 5 хвилин. Виберіть спосіб, який відповідає початковій реєстрації.

На Dropbox.com

Якщо ви підписалися безпосередньо через веб-сайт Dropbox, це найшвидший спосіб скасувати підписку. Наприкінці поточного платіжного циклу ваш обліковий запис буде знижено до безкоштовного базового плану Dropbox.

1Увійдіть в Dropbox
Відкрийте веб-переглядач і перейдіть на dropbox.com. Увійдіть, використовуючи адресу електронної пошти та пароль, пов’язані з вашою платною підпискою.
2Відкрийте налаштування облікового запису
Натисніть свій аватар або ініціали в нижньому лівому куті сторінки. У меню, що з’явиться, виберіть Керувати обліковим записом. Ви перейдете на сторінку налаштувань облікового запису на dropbox.com/account.
3Натисніть Скасувати план
Прокрутіть донизу сторінки налаштувань облікового запису та натисніть Скасувати план. Якщо ви не бачите цієї опції, можливо, вашу підписку було придбано через Apple або Google — дивіться розділи iOS або Android нижче.
4Виберіть причину
Dropbox запитає, чому ви хочете скасувати. Виберіть причину зі списку та натисніть Продовжити скасування. Dropbox може запропонувати вам знижку або змінити тарифний план, щоб зберегти вашу підписку — відхиліть ці пропозиції, якщо хочете повністю скасувати підписку.
5Підтвердити скасування
Дотримуйтеся решти підказок і підтвердьте скасування. Ви отримаєте електронний лист із підтвердженням від Dropbox. Ваші платні функції залишаються активними до кінця поточного розрахункового періоду, після чого ваш обліковий запис автоматично переходить до Dropbox Basic.
Коли ви скасуєте підписку, ваш обліковий запис перетворюється на безкоштовний базовий план Dropbox із 2 ГБ пам’яті. Ваші наявні файли не видаляються, але якщо ви використовуєте більше 2 ГБ, Dropbox припинить синхронізацію нових файлів із вашими пристроями. Ви все ще можете отримати доступ до всіх своїх файлів на dropbox.com.
Ці кроки відображають веб-сайт Dropbox станом на останнє оновлення. Якщо ви не можете знайти певну опцію, відвідайте довідковий центр Dropbox, щоб отримати поточні інструкції.

В App Store (iOS)

Якщо ви підписалися на Dropbox через Apple App Store, ви повинні скасувати підписку в налаштуваннях Apple, а не безпосередньо через Dropbox.

1Відкрийте налаштування iPhone
Торкніться програми Налаштування на головному екрані iPhone або iPad.
2Натисніть Ваш Apple ID
У верхній частині меню налаштувань торкніться свого імені та банера Apple ID, щоб відкрити екран керування обліковим записом Apple ID.
3Виберіть Підписки
Натисніть Підписки у списку. Ви побачите всі активні та прострочені підписки, пов’язані з вашим Apple ID.
4Виберіть Dropbox
Знайдіть і торкніться Dropbox у списку активних підписок. Якщо ви не бачите його в списку, ваша підписка не оплачується через Apple — спробуйте натомість скасувати її на веб-сайті Dropbox.
5Скасувати підписку
Торкніться Скасувати підписку внизу екрана та підтвердьте, коли з’явиться запит. Ваш доступ продовжується до кінця поточного розрахункового періоду.
Якщо ви підписалися через Apple, замість Dropbox застосовується політика відшкодування Apple. Щоб подати запит на повернення коштів за покупку в App Store, відвідайте reportaproblem.apple.com.

У Google Play (Android)

Якщо ви підписалися через магазин Google Play, ви можете скасувати підписку через додаток Dropbox або безпосередньо через Google Play.

1Відкрийте програму Dropbox
Запустіть програму Dropbox на своєму пристрої Android. Ви також можете перейти безпосередньо до play.google.com/store/account/subscriptions у веб-переглядачі та перейти до кроку 4.
2Перейдіть до налаштувань облікового запису
Торкніться вкладки Обліковий запис у нижньому правому куті програми.
3Торкніться «Керувати своєю підпискою».
Виберіть Керувати підпискою, потім натисніть Як скасувати. Вас буде перенаправлено до вашої підписки в магазині Google Play. Якщо ви не бачите цю опцію, плата за вашу підписку не виставляється через Google.
4Скасувати в Google Play
Торкніться Скасувати план унизу екрана, а потім торкніть Скасувати підписку для підтвердження. Ви отримаєте електронний лист із підтвердженням на свій обліковий запис Google.
Видалення програми Dropbox не скасовує вашу підписку. Ви повинні виконати наведені вище дії, щоб припинити стягнення плати. Підписки Google Play відповідають політиці відшкодування Google — відвідайте довідку Google Play, щоб подати запит на відшкодування.

Stop paying for subscriptions you don’t use.

ReSubs reminds you before every renewal so no charge is a surprise. Free for iOS & Android.

Download on the App StoreGet it on Google Play

Що станеться після скасування

Коли ви скасовуєте платний план Dropbox, ваш обліковий запис не змінюється відразу. Ось чого очікувати:

  • Доступ продовжується до завершення розрахункового періоду. Ви зберігаєте всі платні функції (додатковий обсяг пам’яті, розширений спільний доступ, Smart Sync тощо) до кінця поточного місячного або річного розрахункового циклу.
  • Ваш обліковий запис переходить на Dropbox Basic. Після закінчення розрахункового періоду ваш обліковий запис переходить на безкоштовний базовий план із 2 ГБ пам’яті.
  • Ваші файли не видаляються. Усі файли та папки залишаються у вашому обліковому записі Dropbox. Однак якщо ваші збережені дані перевищують 2 ГБ, Dropbox припинить синхронізацію нових файлів із вашими пристроями. Ви все ще можете переглядати та завантажувати файли на dropbox.com.
  • Спільні папки та посилання продовжують працювати. Файли, якими ви поділилися з іншими, залишаються доступними. Членство в спільних папках зберігається.
  • Деякі функції видалено. Ви втрачаєте доступ до платних функцій, як-от розширена історія версій (понад 30 днів), віддалене стирання даних із пристрою, водяні знаки, повнотекстовий пошук і пріоритетна підтримка.

Якщо вам потрібно звільнити місце, перш ніж ваш тарифний план буде знижено, завантажте важливі файли на свій комп’ютер і видаліть їх із Dropbox, щоб досягти ліміту в 2 ГБ.

Політика відшкодування Dropbox

Dropbox пропонує 30-денну гарантію повернення грошей для платних підписок. Якщо ви скасуєте протягом 30 днів після початкової покупки або останнього поновлення, ви можете мати право на повне відшкодування.

Річні плани: якщо ви скасуєте протягом 30 днів після стягнення плати, зв’яжіться зі службою підтримки Dropbox, щоб отримати відшкодування. Через 30 днів кошти не повертаються, але ваш доступ продовжується до кінця річного розрахункового періоду.

Місячні плани: якщо ви скасуєте протягом 30 днів після останнього стягнення плати, ви можете подати запит на відшкодування через службу підтримки Dropbox. Оскільки щомісячний платіжний цикл становить 30 днів або менше, більшість скасувань місячного плану є прийнятними, якщо ви діятимете швидко.

Жителі ЄС, Великої Британії та Туреччини: ви маєте право на відшкодування, якщо скасуєте покупку протягом 14 днів із моменту покупки відповідно до регіональних законів про захист прав споживачів.

Покупки в App Store або Google Play: Якщо ви підписалися через Apple або Google, ви повинні подати запит на відшкодування через ці платформи. Dropbox не може обробляти відшкодування за покупки, зроблені через сторонні магазини додатків.

Щоб подати запит на відшкодування, відвідайте dropbox.com/get_help, увійдіть у систему та надішліть запит на підтримку платежів. Укажіть електронну адресу свого облікового запису та дату стягнення плати, яку ви хочете повернути. Повернення коштів зазвичай обробляється протягом кількох робочих днів.

FAQ

Пов'язані посібники

Хочете скасувати інші підписки на продуктивність? Перегляньте наші посібники щодо Як скасувати Adobe, Як скасувати Microsoft 365, Як скасувати Zoom та Як скасувати Discord Nitro. Щоб дізнатися про загальні кроки, які працюють із більшістю служб, прочитайте Як скасувати будь-яку підписку.

Відмова від відповідальності

Інструкції щодо скасування на цій сторінці призначені лише для інформаційних цілей і були точними на момент останнього оновлення. Dropbox може будь-коли змінити свій інтерфейс, політику або процес скасування. ReSubs не пов’язаний з Dropbox. Щоб отримати найновіші інструкції, відвідайте довідковий центр Dropbox. Якщо у вас виникли проблеми з виставленням рахунків, зверніться до служби підтримки Dropbox за адресою dropbox.com/get_help або до свого постачальника платіжних послуг.